Het is uw eigen verantwoordelijkheid om een geldig reisdocument (paspoort of identiteitskaart) mee te nemen. Wanneer u dit ten tijde van vertrek niet heeft kunt u niet deelnemen aan de reis. Een rijbewijs is geen geldig reisdocument.

Let op! Kinderen jonger dan 18 jaar hebben een eigen reisdocument nodig.

 

Visumverplichting Buitenlandse Paspoorten

Als u geen Nederlands of Europees paspoort heeft dient u een apart “UK visum” aan te vragen voor Engeland. U kunt niet reizen met een “Multi-Schengenvisum” (die ontvangt u als u bijvoorbeeld van Suriname naar Nederland reist). Het Multi-Schengenvisum is niet geldig voor Engeland. U kunt wel naar andere landen binnen de EU hiermee reizen.

U mag ook niet op basis van een Nederlandse verblijfsvergunning reizen naar Engeland.

Aanvragen UK Visum
Op de website van UK VISAS AND IMMIGRATION kunt u alle informatie vinden over het aanvragen van een visum. Op de website kunt u ook uw visumaanvraag starten. U dient tevens een afspraak te maken met het Britse Consulaat in Dusseldorf (kost ca. €150). Tijdens deze afspraak levert u (van tevoren ingevulde) papieren en documenten in die naar Engeland opgestuurd zullen worden. Mocht deze controle positief zijn, dan zult u ongeveer binnen drie weken – dit kan langer zijn i.v.m. vakantieperioden – via DHL post uw visum en paspoort ontvangen.

Let op! Indien u visumaanvraag is afgewezen bent u uw geld kwijt!

Excellent advies: Zelf hebben wij het tot nu toe nog niet meegemaakt dat een visumaanvraag is geaccepteerd.