Excellent Touringcars is lid van de werkgeversvereniging voor beroepsgoederenvervoer en het beroepspersonenvervoer: het Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Excellent Touringcars behoudt zich het recht ten alle tijden haar reisvoorwaarden – en inhoud aan te passen.

Reserverings – en boekingsprocedure

Mocht u interesse hebben in onze reizen, dan kunt u dat via deze website boeken. Het is belangrijk dat u bij uw boeking het telefoonnummer doorgeeft waar u – in geval van nood – altijd op te bereiken bent. Uw gegevens worden nooit zonder uw toestemming aan derden verstrekt. De betaling kunt u via iDEAL, per bank of contant (op kantoor) voldoen. U betaalt geen extra reserveringskosten. Het bedrag dient maximaal binnen een maand voor vertrek te zijn voldaan. Bij een ‘last minute’ boeking dient u het bedrag zo snel mogelijk over te maken.

Zitplaatsen

Bij het instappen krijgt u stoelnummers toegewezen van de chauffeur. U kunt niet zelf een zitplaats uitzoeken. De bus wordt vooraf door ons ingedeeld, hier wordt tijdens de reis niet meer van afgeweken (tenzij op aanwijzen van de chauffeur). Onze eerste prioriteit is om mensen onder één boeking naast elkaar in de bus te plaatsen. Het is daarom niet mogelijk om iedereen tegemoet te komen in hun zitplaats wensen. Als u geboekt en betaald heeft in een aparte boeking of onder een andere naam zit u niet naast elkaar (mits, uitdrukkelijk per mail of telefoon doorgegeven). Kinderen ongeacht leeftijd krijgen – zoals wettelijk bepaald – een eigen zitplaats. U bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een autostoeltje. Het dragen van veiligheidsgordels is te allen tijde verplicht.

Opstapplaatsen en parkeermogelijkheden

U dient altijd bij uw boeking aan te geven waar u wilt opstappen. Mocht dit onverhoopt veranderen, dan vragen wij van u dit graag zo spoedig mogelijk door te geven. Wij willen u adviseren om altijd ruim vóór vertrektijd aanwezig te zijn om zodoende rustig een parkeerplaats uit te kunnen zoeken. Bij alle reizen kunt u opstappen in Den Haag, Rotterdam en Hazeldonk-West. Alleen bij Londen 3 dagen, Praag en Berlijn wordt soms ook Amsterdam Holendrecht (busplatform van het metrostation) als optie aangeboden. Excellent Tours behoudt het recht om te allen tijde de opstapplaatsen zelf te bepalen.

     Opstapplaats Den Haag-Erasmusplein

U kunt gratis parkeren bij de opstapplaats “Erasmusplein”. De opstapplek waar de bus zal voorstaan is de bushalte voor het Woonzorgcentrum Coornhertcentrum. U kunt in of rondom de bushalte wachten. Bij de bushalte zelf stops Veolia buslijn 130, dit is vlak voor de grote rotonde als u vanuit het Zuiderpark komt aanrijden. De opstapplaats is dicht bij station Moerwijk, waar tram 17 richting Wateringse Veld stopt bij halte ‘Erasmusplein’ (houdt wel rekening met looptijd).

 Opstapplaats Rotterdam

U kunt gratis parkeren bij opstapplaats ‘Stadionweg 44’ op het parkeerterrein naast de McDonalds. Let op! Het is niet toegestaan om te parkeren op het terrein van McDonalds zelf. Voor de McDonalds staat de bushalte waar u zult opstappen. De opstapplaats is bereikbaar met tram 23 Beverwaard halte “Noorderhelling”.

 Opstapplaats Hazeldonk-West

U kunt gratis parkeren bij opstapplaats ‘Hazeldonk-West’ op het parkeerterrein achter de McDonalds. Het exacte adres dat u dient in te voeren is: Hazeldonk 5006 te Breda. U zult opstappen bij de busstandplaats bij de McDonalds. De opstapplaats is niet te bereiken met het openbaar vervoer. Let op! Op de terugweg wordt u afgezet aan de andere kant van de snelweg (Hazeldonk-Oost). U kunt via een tunnel die onder de snelweg loop aan de overkant uw auto weer ophalen.

 Opstapplaats Amsterdam-Holendrecht

Deze opstapplaats wordt niet standaard als optie aangeboden. Alleen voor specifiek geselecteerde reizen. Het voorkomen dan bij Londen 3 dagen, Praag en Berlijn mogelijk de optie geboden wordt om op te stappen in Amsterdam. U zult opstappen op het busplatform Holendrecht (vanaf de metro kunt u de trap naar beneden nemen). Dit ligt vlakbij het AMC Ziekenhuis. U kunt gratis parkeren in de omliggende woonwijk. U kunt de opstapplaats met metro 54 richting Gein (halte Holendrecht) bereiken.

Kamer – of Appartementenindeling

Wanneer u een reis boekt inclusief hotelovernachting kunt u (afhankelijk van de reis) kiezen uit een 1, 2, 3 of 4-persoonkamer. Indien u kiest voor een éénpersoonskamer, bent u verplicht toeslag te betalen. Als u een reis boekt inclusief 4-6 appartement en u bent met minder personen, betaald u toeslag per ongebruikt bed. Voordat u gebruik maakt van uw appartement betaald u ook een borgsom. Deze krijgt u terug als blijkt dat na uw verblijf niks door uw toedoen is beschadigd of kapotgegaan is.

Wij geven aan het hotel altijd door dat de kamers naast elkaar moeten zijn. Echter zijn wij hierin afhankelijk van het hotel en beschikbaarheid van de kamers. Het hotel behoudt het recht om u willekeurig een kamer toe te wijzen. Het kan voorkomen dat uw kamers niet naast elkaar zijn. Houdt daar alstublieft rekening mee. Als u kleine kinderen heeft kunt u (indien beschikbaar) liever kiezen voor een 4-persoonskamer. Wij doen altijd ons best om alle kamers naast elkaar te krijgen, maar blijven hierin helaas afhankelijk van het hotel.

Multi-Schengenvisum voor Engeland:

Als u geen Nederlands of Europees paspoort heeft dient u een apart “UK visum” aan te vragen voor Engeland. U kunt niet reizen met een “Multi-Schengenvisum” (die ontvangt u als u bijvoorbeeld van Suriname naar Nederland reist). Het Multi-Schengenvisum is niet geldig voor Engeland. U kunt wel naar andere landen binnen de EU hiermee reizen.

U mag ook niet op basis van een Nederlandse verblijfsvergunning reizen naar Engeland.

Aanvragen UK Visum
Op de website van UK VISAS AND IMMIGRATION kunt u alle informatie vinden over het aanvragen van een visum. Op de website kunt u ook uw visumaanvraag starten. U dient tevens een afspraak te maken met het Britse Consulaat in Dusseldorf (kost ca. €150). Tijdens deze afspraak levert u (van tevoren ingevulde) papieren en documenten in die naar Engeland opgestuurd zullen worden. Mocht deze controle positief zijn, dan zult u ongeveer binnen drie weken – dit kan langer zijn i.v.m. vakantieperioden – via DHL post uw visum en paspoort ontvangen.

Let op! Indien u visumaanvraag is afgewezen bent u uw geld kwijt!

Als u de reis wilt annuleren

Het kan voorkomen dat u genoodzaakt bent om (voor vertrek of tijdens) de reis te annuleren. U kunt hiervoor uw reisverzekering aanspreken. Wij raden u aan altijd een reis- en annuleringverzekering af te sluiten. U bent hier echter zelf verantwoordelijk voor. U krijgt van ons een officiële annuleringsbevestiging die u kunt indienen bij de verzekeringsmaatschappij. De boeking is niet persoonsgebonden, u kunt dus iemand anders in uw plaats sturen. Wel verzoeken wij u dit zo snel mogelijk per mail door te geven.

Wij vragen om uw begrip omdat wij per boeking de kosten direct maken. Zo wordt direct u plek in de bus gereserveerd en hotelkamers/appartementen/overtochten betaald. Ook hebben wij eventuele nieuwe boekingen moeten afzeggen omdat bijvoorbeeld de bus al vol was.

Als wij de reis annuleren

Dit vinden wij één van de vervelendste dingen die wij genoodzaakt zijn te doen. Helaas moeten we soms onze klanten teleurstellen en de reis annuleren. Busreizen zijn altijd sterk afhankelijk geweest van een minimum aantal deelnemers. Onze prijzen zijn gebaseerd op een volle bezetting, daardoor proberen we het zo laag mogelijk te houden. Wanneer er onvoldoende aanmeldingen zijn voor een reis moeten wij het annuleren. Ook het uitvallen van een grote groep of weers- en veiligheidsomstandigheden kunnen reden voor annulering zijn.

Wij proberen u altijd tijdig op de hoogte te brengen over de doorgang van een reis. Wij hebben geregeld te maken met ‘last minute’ boekingen, waardoor het soms lastig in te schatten is of de reis doorgaat. Bij annulering van onze kant garanderen wij u terugbetaling van het volledige bedrag.

Let op! Excellent Tours behoudt het recht om ten alle tijden de reis te mogen annuleren.

Algemene voorwaarden

 • De passagier dient de aanwijzingen van het touringcarbedrijf en de chauffeur op te volgen.
 • Het touringcarbedrijf / chauffeur zijn niet aansprakelijk voor diefstal, verlies of beschadiging van persoonlijke eigendommen die zich binnen of buiten de touringcar bevinden. U dient dan ook goed op uw eigen tas of koffer te letten en deze uit voorzorg te labelen. Oplettendheid is dus noodzakelijk!
 • Wij adviseren u om een reis – of annuleringsverzekering te nemen. Dit kan erg handig zijn bij diefstal of verlies van (persoonlijke) eigendommen. Het kan ook bijvoorbeeld voorkomen dat de reis voor u wegens verschillende redenen niet kan doorgaan. Zie het bovenstaande voor meer informatie.
 • Het meenemen van huisdieren is verboden, tenzij er uitdrukkelijke toestemming is gevraagd aan het touringcarbedrijf.
 • De passagier dient zich te onthouden van het hinderen van personeel, medepassagiers of andere verkeersdeelnemers.
 • De passagier dient bij aanvang van de reis en tussenstops steeds tijdig voor vertrek aanwezig te zijn.
 • Gebruik van rookartikelen is verboden, alcoholische dranken zijn alleen toegestaan na uitdrukkelijke toestemming van het touringcarbedrijf.
 • Schade veroorzaakt door een passagier wordt verhaald op de passagier en/of de begeleiding hiervan.

Veiligheid

 • U bent verplicht te allen tijde uw gordel te dragen.
 • Kinderen, ongeacht leeftijd, hebben bij ons altijd een eigen zitplaats (dit is wettelijk verplicht). U dient voor baby’s altijd een kinderzitje mee te nemen. Onze bussen zijn in het bezit van veiligheidsgordels.
 • Lopen of staan tijdens het rijden geschiedt geheel op eigen risico.
 • Bij nachtelijke ritten graag op de stoelen blijven zitten. Ga nooit op de grond of in het gangpad liggen.
 • Gebruik het toilet alleen zittend.
 • Gebruik geen zend-, of ontvangstapparatuur in de touringcar.
 • Houd de uitgangen vrij, laat kinderen nooit bij de (nood)uitgangen zitten.
 • Het is verboden gevaarlijke stoffen of verdovende middelen mee te nemen.
 • Koffers moeten altijd gelabeld zijn en in de bagageruimte vervoerd worden. (maximum gewicht 20 KG p.p.)
 • Handbagage dient ook gelabeld te zijn en opgeborgen te worden in de bagagerekken.

In geval van nood

 • Blijf kalm en draag zorg voor elkaars veiligheid.
 • Noodvoorzieningen alleen gebruiken bij nood. Gebruik op eigen risico. Misbruik wordt bestraft.
 • Een brandblusser is voorin de bus aanwezig (alleen voor kleine branden). Daarnaast dient u dicht op brandhaard te blussen.
 • De verbandtrommel is voorin de touringcar aanwezig.

 

Disclaimer

Excellent Tours besteedt veel zorg aan het samenstellen en actualiseren van haar website. Het kan echter voorkomen dat er onvolkomenheden in de informatie zitten. Excellent Tours kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de inhoud van de informatie of voor de gevolgen van het gebruik daarvan. Aan de gegevens, zoals die worden weergegeven, kunnen geen rechten worden ontleend.

Privacy Policy

Excellent Tours draagt zorg voor een passende beveiliging van haar systemen, waarin jouw gegevens worden opgeslagen. Wij zorgen ervoor dat je gegevens alleen toegankelijk zijn voor personen die daar uit hoofde van hun functie bevoegd toe zijn en dat de gegevens alleen worden gebruikt voor de doeleinden waarvoor ze zijn verkregen en daarmee verenigbare doeleinden.

Copyright

Kopiëren of publiceren van teksten zonder toestemming van de auteur is bij de wet verboden.

WIJZIGINGEN EN EVENTUELE TYPEFOUTEN VOORBEHOUDEN